در مقاله قبلی، ما همه بخشهای پنل کنترل میزبانی cPanel را مورد بررسی قرار داده و با استفاده از آموزشهای ارائه شده، قادر شدیم به تفکیک کاربردهای دقیق هرکدام از ابزارهای cPanel بپردازیم. در این مقاله، قصد داریم تمامی بخشهای ابزار مدیریت فایل cPanel را بررسی کنیم و آنها را به شما معرفی کنیم.
آموزش کار با file manager جهت مدیریت فایل ها در سی پنل
در مقاله قبلی، ما همه قسمتهای پنل کنترل میزبانی cPanel را مورد بررسی قرار داده و با استفاده از آموزشهای ارائه شده، قادر شدیم به تفکیک کاربردهای دقیق هرکدام از ابزارهای cPanel بپردازیم. در این مقاله، تمرکز خود را بر روی ابزار مدیریت فایل cPanel گذاشتهایم. فایل منیجر یکی از ابزارهای مهم cPanel است که به کاربران کمک میکند تا فایلهای سایت خود را در هاست مدیریت کنند. همانطور که وقتی یک نرمافزار را در کامپیوتر خود نصب میکنید، فایلها و فولدرهای مربوط به آن در درایو اصلی کامپیوتر اضافه میشود، همچنین سایتها نیز از فایلهای و فولدرهایی تشکیل شدهاند که توسط نرمافزارهای طراحی سایت ایجاد شدهاند. این فایلها به صورت خروجی از نرمافزارهای طراحی سایت به دست میآیند و کاربران باید آنها را در هاست خود قرار دهند تا سایت قابل مشاهده برای بازدیدکنندگان شود.
فایل منیجر در واقع یک ابزار است که به کاربران کمک میکند تا فایلهای سایت خود را در هاست مدیریت کنند و آنها را ویرایش کنند. برای دسترسی به فایل منیجر، ابتدا به سی پنل خود وارد شده و از قسمت “Files” بر روی “File Manager” کلیک کنید. اینجا به محیطی شبیه به مدیریت فایلهای کامپیوتر خود وارد میشوید.
پیشفرضاً، شما در مسیر “home” وارد میشوید. اینجا محیط کلی مدیریت فایلهای هاست شماست و تمام فایلها و تنظیمات هاست در اینجا ذخیره میشوند. اما برای اضافه کردن فایلهای سایت، باید به دایرکتوری “public_html” بروید. این دایرکتوری محلی است که فایلهای سایت شما در آن قرار میگیرند و توسط بازدیدکنندگان قابل دسترسی است. بنابراین، همیشه باید وارد “public_html” شده و فایلهای خود را در آن قرار دهید.
ورود به public_html از دو راه قابل انجام است. راه اول، کلیک بر روی “public_html” از نوار سمت چپ است. راه دوم، از طریق کلیک بر روی آیکون “public_html” از سمت راست است. با کلیک بر روی این آیکون، وارد public_html میشوید. کادر مسیر نشان میدهد که در کدام مسیر هستید. اگر به درستی وارد public_html شده باشید، نوشته “public_html” در این کادر ظاهر خواهد شد.
حالا به بخش اصلی آموزش میرسیم و تصمیم داریم تمامی ابزارهای موجود در این قسمت برای مدیریت فایلها را معرفی کنیم. در بخش بالایی از فایل منیجر، آیکون cPanel را در سمت چپ مشاهده میکنید. با کلیک بر روی این آیکون، به راحتی به صفحه اصلی cPanel بازگردیده میشوید.
در سمت راست فایل منیجر، ابزار search را مشاهده میکنید. این ابزار بسیار کاربردی است، زیرا وقتی شما دارای بسیاری از فایلها در هاست خود هستید و میخواهید یکی از آنها را ویرایش یا حذف کنید اما محل دقیق آن فایل را نمیدانید، میتوانید با استفاده از این ابزار نام فایل مورد نظر خود را جستجو کنید. جهت جستجوی فایلها در file manager cPanel، ابتدا مسیر مورد نظر برای انجام عملیات جستجو را انتخاب کنید. با کلیک بر روی این قسمت، سه گزینه ظاهر خواهد شد:
- گزینه “all your files”، که به معنای جستجو در تمام محتویات و فایلهای هاست است.
- گزینه “only public_html”، که به معنای جستجو در فایلهای موجود در public_html است.
- گزینه “current directory”، که به معنای جستجو در فایلهای موجود در مسیر کنونی file manager است.
ما گزینه “only public_html” را انتخاب میکنیم و نام فایل مورد نظر را در این فیلد وارد میکنیم. به عنوان مثال، ما در اینجا نام “config” را وارد میکنیم. سپس با کلیک بر روی گزینه “go”، عملیات جستجو را آغاز میکنیم و منتظر میمانیم تا عملیات به اتمام برسد.
حالا پنجره نتایج جستجو “search results” را مشاهده میکنید. این پنجره نتیجه جستجوی فایل مورد نظر را نشان میدهد. تمام فایلها و فولدرهایی که نام آنها با “config” شروع میشود، در این پنجره نمایش داده میشوند و با کلیک بر روی هرکدام، به مسیر آن فایل هدایت میشوید. سپس با کلیک بر روی public_html از پانل سمت چپ، به صفحه اصلی برمیگردید.
در پایین سمت راست فایل منیجر، دکمه “settings” را مشاهده میکنید. با کلیک بر روی این دکمه، پنجره ترجیحات “preferences” برای شما باز میشود. این پنجره شامل یک گزینه است که به شما اجازه میدهد مسیر پیشفرض برای باز کردن فایل منیجر را انتخاب کنید. ما پیشنهاد میدهیم که گزینه “Web Root public_html or www” را انتخاب کنید. این گزینه به شما امکان میدهد بلافاصله به مسیر اصلی فایلهای سایت، یعنی public_html، هدایت شوید.
در پایین پنجره، گزینه “Show Hidden Files dotfiles” را مشاهده میکنید. با فعال کردن این گزینه، تمام فایلهای پنهان یا “hidden files” قابل مشاهده خواهند بود
و میتوانید به راحتی فایلهای پنهان را ویرایش یا حذف کنید.
آخرین قسمت پنجره preferences گزینه Disable Character Encoding Verification Dialogs است. وقتی این گزینه را فعال میکنید، وقتی تصمیم میگیرید یک فایل را ویرایش کنید، پنجره text editor برای شما باز نخواهد شد و به سرعت به قسمت ویرایش فایل منتقل میشوید.
حالا مجددا به صفحه public_html برمیگردیم و تمام ابزارهای معرفی فایلها را معرفی میکنیم:
- ابزار file: برای ایجاد فایل جدید استفاده میشود. با کلیک بر روی این ابزار، میتوانید یک فایل جدید با پسوند دلخواه ایجاد کنید و کدهای خود را در آن قرار دهید.
- ابزار folder: برای ایجاد فولدر یا پوشه جدید استفاده میشود. با کلیک بر روی این ابزار، میتوانید یک فولدر جدید با نام دلخواه ایجاد کنید و سپس فایلهای خود را در آن قرار دهید.
- ابزار copy: برای کپی کردن یک فایل یا فولدر به مسیر دیگر استفاده میشود.
- ابزار move: برای انتقال فایلها یا فولدرها از یک مسیر به مسیر دیگر استفاده میشود.
- ابزار upload: برای آپلود یا بارگزاری فایلهای جدید استفاده میشود. با استفاده از این ابزار، میتوانید یک فایل از کامپیوتر خود به هاست و به مسیر مورد نظرتان داخل فایل منیجر منتقل کنید.
- ابزار download: برای دانلود فایلهای داخل هاست استفاده میشود.
- ابزار delete: برای حذف فایلها یا فولدرهای داخل هاست استفاده میشود.
- ابزار restore: برای بازیابی فایلهای حذف شده از طریق گزینه delete استفاده میشود.
- ابزار rename: برای تغییر نام فایلها یا فولدرهای داخل فایل منیجر استفاده میشود.
- ابزار edit: برای ویرایش فایلها استفاده میشود. با کلیک بر روی گزینه edit، به یک ویرایشگر ساده جهت ویرایش فایلها منتقل میشوید.
- ابزار code editor: برای ویرایش فایلها و کدهای پیشرفته استفاده میشود.
- ابزار html editor: برای ویرایش فایلهای html استفاده میشود و امکانات پیشرفتهتری برای ویرایش کدهای html را فراهم میکند.
- ابزار permission: برای تغییر سطح دسترسی فایلها استفاده میشود.
- ابزار view: برای مشاهده محتویات فایلها استفاده میشود.
- ابزار extract: برای استخراج فایلهای فشرده شده استفاده میشود.
از ابزار compress جهت فشردهسازی فایلها و فولدرها استفاده میکنیم. به عنوان مثال، وقتی تصمیم میگیریم تمام فایلها و فولدرهای داخل هاست خود را به صورت یکباره دانلود کنیم، ابتدا باید تمام محتویات را توسط این ابزار به یک فایل فشرده تبدیل کنیم و سپس آن فایل فشرده را دانلود یا به هاست دیگر منتقل کنیم.
توسط دکمه “home” میتوانیم به مسیر اصلی یا روت هاست منتقل شویم.
توسط دکمه “up one level” میتوانیم از مسیر فعلی که در فایل منیجر قرار داریم به مسیر قبلی برگردیم. به عنوان مثال، وقتی داخل public_html هستیم، با کلیک بر روی این دکمه به مسیر قبلی، یعنی Home، منتقل میشویم.
توسط دکمه “back” میتوانیم به مسیر قبلی که در فایل منیجر داخل آن بودیم، برگردیم.
توسط دکمه “forward” میتوانیم به مسیر قبلی که به وسیله دکمه “back” از آن جا رفتهایم، دوباره برگردیم.
توسط دکمه “reload” میتوانیم محتویات فایلها را در فایل منیجر بارگذاری مجدد کنیم و تغییرات جدید را نمایش دهیم.
توسط دکمه “select all” میتوانیم تمام فایلها و فولدرهای در مسیر فعلی را انتخاب کنیم و بر روی آنها عملیات مورد نظر خود را انجام دهیم. به عنوان مثال، میتوانیم تمام محتویات را انتخاب کرده و به سرعت آنها را حذف کنیم.
توسط دکمه “unselect all” میتوانیم از حالت انتخاب خارج شویم و انتخابات قبلی را لغو کنیم.
توسط دکمه “view trash” میتوانیم به مسیر trash های هاست منتقل شویم و محتویات حذف شده را مشاهده کنیم.
توسط دکمه “empty trash” میتوانیم تمام محتویات موجود در trash ها را حذف نماییم.